Akraft AS er et landsdekkende leverandørselskap for billig strøm. Det ble opprettet i midten av 2014, og har siden den gang gjort det ganske godt med salg av meget billig strøm til spot-pris. Selskapet holder til i Lærdal kommune. Selskapet er opptatt av å kunne tilby gode vilkår, så vel som god kundestøtte. De har sitt eget bonusprogram for sine kraftkunder, og det er blant de beste på markedet. Jo lengere man er fast kunde hos Akraft, jo større blir bonusfordelene.

Selskapet er også en favoritt blant kundene, noe som betyr at løftene om god kundeservice, så vel som andre aspekter av avtalen blir vel tatt vare på.

Hvilke strømavtaler tilbyr Akraft?

Hos Akraft kan du velge mellom fire forskjellige grunnleggende avtaleformer. Den rimeligste formen for de fleste husstander over 100 m2 vil være Spot-pris-avtalen, som gir deg en markedspris på strømmen. Denne koster markedspris -0,5 øre, de første seks månedene. Deretter betaler du et påslag på kr 39 per måned, samt 3 øre per kWh for el-sertifikat.

Den nærmeste avtaleformen som følger denne kalles for Variabel. Her svinger strømprisen også med prisene på energimarkedet, men den varierer ikke like ofte. Om prisen forandres må du varsles om dette to uker i forveien.

Deretter følger en avtale som gir deg en tilnærmet fastpris, med visse forsikringer mot høye kostnader. Her ligger den noe flytende prisen på 33 øre per kWh.

Derpå følger avtalen Full kontroll, som gir deg en fastpris, innen oppgitte forbruksrammer.  Her finnes det en forvirrende mengde med kategorier og forbruksklasser, men i grunnen vil du ende opp med å betale ganske mye for strømmen, med 50 øre per kWh.

Bonuser for nye kunder hos Akraft

Akraft har også en kampanje gående for å sikre seg nye strøm-kunder. Hovedelementet i denne kampanjen er at man får en kWh-rabatt på 0,5 øre, i løpet av de første seks månedene som man er kunde. Prisen blir gitt på grunnlag av den gjennomsnittlige prisen i løpet av den gjeldende måneden. Dette er en ganske god og enkel deal, men den kommer med en bindingstid på 6 måneder.

Andre Bonuser hos Akraft

Akraft har ingen avtaler som gir kunden noen fordeler hos andre selskaper eller foreninger, så det blir lite mas eller kjøpepress fra denne fronten. Det selskapet derimot tilbyr, er rabatter for trofaste kunder, i form av avslag på kilowatt-prisen. For det første holder de seg til saken, og for det andre ønsker de å beholde deg som kunde.

Når man har vært fast kunde hos selskapet i ett år, starter det første trinnet i lojalitetsbonusen. Da får du 100 kWh gratis for det kommende året, i tillegg får du 1 kWh gratis per år.

For det påfølgende året får du igjen 100 kWh gratis, men denne gangen er det 2 kWh per dag, i ekstra bonus.

Om du holder ut med Akraft til det 4. året har bonusen vokst til å utgjøre 3 kWh per dag, i tillegg til de 100 kWh per år.

Det består ingen fare for at du kommer til å få for mye bonus, grensen for hvor mye du kan samle opp er 4 000 kWh.  Avtalen kan virke litt finurlig, og den har noen haker, som at prisen på de kWh som man faktisk får, ligger under det som er markedsprisen på strøm på vinteren. Likevel er dette et godt tiltak som kommer deg som kunde til fordel.  Når du har vært kunde i mer enn et år, vil bonusavtalen automatisk bli synlig, på din “MinSide”-portal på selskapets hjemmeside.