Agva Kraft

Strømselskapet Agva har markert seg som en leverandør som gir deg billig strøm, muligens markedets billigste strømavtale, men de har også gjort seg merkbare med det som av noen omtales som sleipe triks i forhold til kundebehandling og pressing til at kunden bytter til dyrere strømavtaler, når de først har signert med selskapet.

Vi anbefaler likevel strømselskapets meget gode spot-prisavtale, som kan gavne enhver husholdning. Men vi gir samtidig noen tips om hvordan man skal unngå hakene i selskapets avtaler og betingelser, så vel som noen varsko om hva du har i vente.

Hvilke “sleipe triks” har Agva brukt?

I hovedsak handler dette om noe som man kan se på som useriøs forretningsvirksomhet i noen aspekter av virksomheten, men det er også en påminnelse om at man som kjøper har ansvaret for å kontrollere selgeren, før man takker ja til noe, eller bestiller eller signerer noe.  Men vi skal se litt nærmere på hvilke triks som er blitt brukt, og på hvordan du kan unngå dem.

Det kan hende at det handler om enkelte feil, men flere brukere klager ganske høylytt over at de ikke har fått det som de samtykket til. Mye av dette har vært avhengig at de ikke har klart å opprette en E-faktura-avtale, noe som er et krav i Agva sine betingelser.

Mange har blitt forvirret over en noe som kanskje er en komplisert avtale for noen, som krever at man registrerer en avtalegiro med e-faktura, for å få tilgang til den billigste strømavtalen som Agva tilbyr. Men dette er ingen hemmelighet.

Om man ikke gjør dette, blir man automatisk flyttet over til en langt dyrere leverandøravtale, som faktisk ligger rundt 15 øre per kWh over det som er den jevne spot-prisen. Dette er en uredelig måte for å få folk til å betale mer på, men det er også en sterk påminnelse om at man som kunde er ansvarlig for å ha sine saker i orden, og at man må ta hensyn til avtalene som man inngår. Det kan nemlig ha store fordeler ved seg, å lese gjennom forretningsavtaler som man signerer. Samtidig har ikke avtalen man blir overført til noen bindingstid.

Førsteplass i Forbrukerrådets sammenlikning

Selskapets beste strømavtale fikk riktignok første-plassen i forbrukerrådets sammenlikning. Dette er korrekt. Men man bør passe seg for en annen ting, når man har inngått denne avtalen. Det er nemlig godt mulig at man får en telefon etter noen måneder, hvor man blir tilbudt en avtale som gir mer sikkerhet, eller billigere strøm på vinteren. Her er det enkleste man kan gjøre å takke nei. Det som blir tilbudt er en fastprisavtale som på lang sikt kun fører med seg større utgifter, selv om vinterstrømmen kanskje blir litt billigere.

Vi anbefaler Agva på tross av dette

Vi kan likevel anbefale strømavtalen fra Agva. Den er nemlig blant de beste i landet, og den er god for den som klarer å lese kontrakten, og som ikke tror på alt en telefonselger forteller en.

Hvilke strømavtaler tilbyr Agva?

Agva tilbyr fire forskjellige avtaler.

Av disse bør man velge “Agva Spot Valgfri Kampanje”, som er den avtalen som anbefales av oss, så vel som av forbrukerrådet. Det er kun denne avtalen som faktisk er anbefalt av Forbrukerrådet. Den gir deg faktisk en pris som ligger under markedspris med 3,3 øre per kWh. –De første tre månedene.

Deretter går avtalen over til å være “Agva Spot Valgfri”, med et påslag på 8,9 øre per kWh, som fakturers etterskuddsvis.

Agva Spot følger til en hver tid innkjøpsprisen, med et påslag på 9,9 øre per kWh. Den har ingen månedsgebyrer og ingen bindingstid, men den faktureres forskuddsvis hver måned.

Agva Flyt er en avtale som gir deg standard variabel pris, hvor prisene kan forandre seg med 14 dagers varsel. I tillegg faktureres denne avtalen forskuddsvis. Den er også meget dyr med en nåværende pris på 68 øre per kWh.

Agva Fast 1 år, gir deg forutsigbarhet, men denne faktureres også forskuddsvis, samtidig som den har en bindingstid på ett år. Fastprisen er 39 øre per kWh, men man betaler ingen månedsgebyrer. Prisen er likevel høy, og ligger nær det spot-prisen pleier å være på vinteren.

9.5 Total Score

User Rating: Be the first one!